top of page
Zwarte Liefde
Zwarte Liefde

Fri, Sep 13

|

Hedon Zwolle

Zwarte Liefde

Time & Location

Sep 13, 2024, 9:00 PM – Sep 14, 2024, 2:00 AM

Hedon Zwolle, Burgemeester Drijbersingel 7, 8021 DA Zwolle, Netherlands

About the event

Vinyl is terug ... zoals het hoort! In een digitale wereld is het soms bijna nostalgisch om herinneringen op te halen aan de vroege analoge dagen. Bij Zwarte Liefde vieren we dan ook onze liefde voor vinyl en zwarte muziek. Alle DJ's zullen 100% vinyl draaien, dat betekent authenticiteit en dat kenmerkende warme geluid. We gaan van scratches naar smooth blends met een mix van hiphop, r&b, dancehall, soul, funk, disco en zelfs garage of house classics.

Zwarte Liefde is geboren en getogen in Amsterdam en begon in 2017. Founding father Welly Ibrahim beter bekend als Welly Well verzamelde oude vrienden (Rolando Morris) en ontmoette onderweg nieuwe vrienden (vb. DNS, Chuckie). Geëvolueerd van een idee tot een evenement en zelfs een collectief, draaien ze platen om de liefde te verspreiden. Artistiek zijn heeft z'n charme, maar heeft ook een prijs. Omwille van vroeger, selecteren deze mannen met zorg de beste platen en vullen hun vreselijk zware tassen om elk podium te rocken.

Geleidelijk aan creëerde Zwarte Liefde een fanbase met vinyl liefhebbers en organiseerde ze evenementen in locaties als Paradiso, Amsterdam Roest, Bret, Rapa Nui, Pacific Amsterdam, De Dakkas en ADAM&CO. Er kwamen boeking aanvragen binnen voor stand-alone vinyl DJ-sets, waardoor de behoefte ontstond voor Zwarte Liefde om als collective door het land te gaan. In de zomer van 2019 trapten ze dit af bij Waterkant Amsterdam en inmiddels hebben ze al diverse festivals mogen spelen zoals Mysteryland, Appelpop, Amsterdam Dance Event en Haarlem Vinyl Festival. De agenda is flink gevuld, maar de crew is altijd hongerig naar meer.

Dit collectief van vinyl liefhebbers verspreid de liefde en passie en is klaar om de rest van Nederland en verder te veroveren.

Share this event

bottom of page